Німеччина допомогла переселенцям у Дніпропетровській області

Читать на русском
Уряд ФРН виділив близько 65 млн грн на реконструкцію житла для переселенців із Дніпропетровської області.
Валентин Резніченко

Уряд Німеччини виділив близько 65 млн грн на реконструкцію 5 будинків, 4 шкіл та дитячого садка в Дніпропетровській області для переселенців. Тендери на роботи почнуться вже до кінця літа.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Дніпропетровської ОДА.

«На початку року ми підписали угоду з урядом Німеччини про реконструкцію будівель під житло для переселенців, а також шкіл і садочків у 5 громадах Дніпропетровщини. На це іноземні партнери виділяють близько 65 млн грн. Зараз міста й райони, обрані для участі в проекті, завершують підготовку та узгодження проектно-кошторисної документації. Незабаром почнуться тендери та визначення підрядників», – заявив глава Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Кращий за версією Кабміну: як Резніченко виконує свої обіцянки – версія «Слова і Діла»Голову Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка Кабмін нагородив Почесною грамотою. Слово і Діло розбирається, чи заслужено.

Він додав, що Український фонд соцінвестицій вибрав для реалізації проекту Запорізьку, Харківську та Дніпропетровську області. На Дніпропетровщині в проекті беруть участь Павлоград, Кам'янське, Верхньодніпровськ, Вільногірськ і с. Чумаки Дніпропетровського району.

У кожному з цих населених пунктів визначили по одному старому приміщенню, яке давно не використовується й може бути відремонтованим. У цих будівлях створять соціальні гуртожитки для переселенців, самі приміщення залишаються у власності громади. Також у кожній із цих 5 громад за німецькі кошти відремонтують ще один об'єкт соціальної інфраструктури – дитячий садок або школу.

У прес-службі також повідомили, що завдяки проекту в Дніпропетровській області створять півтисячі додаткових місць для переселенців. Всього ж у регіоні, за офіційними даними, проживають близько 80 тис. переселенців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: