Ситуація в Ізмаїлі під контролем – МОЗ

Читать на русском
У МОЗ заявили, що водопровідна вода в Ізмаїлі чиста й найближчим часом карантин у місті припиниться.

Міністерство охорони здоров'я України повністю контролює санітарно-епідеміологічну ситуацію в місті Ізмаїл Одеської області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

У відомстві повідомляють, що на сьогодні в лікарнях міста залишаються 98 постраждалих від інфекції. Всього за допомогою звернулися близько 700 містян.

За словами в. о. голови МОЗ Віктора Шафранського, утримувати ситуацію під контролем допомогло своєчасне звернення жителів Ізмаїла до медиків, а також обмеження на продаж антибіотиків у районі поширення інфекції, яке дозволило уникнути самолікування й більш складних наслідків.

Мер Ізмаїла розповів про ситуацію в містіЕпідеміологічна ситуація в Ізмаїлі у нормі, режим надзвичайної ситуації буде скасований 28 червня.

Повідомляється також, що комунальні служби міста провели гіперхлорування питної води. Результати аналізу підтвердили відсутність будь-яких збудників хвороби в трубопровідній мережі й відсьогодні вода подається в звичайному режимі та є придатною до вживання.

В. о. голови Держсанепідемслужби Святослав Протас зазначив, що 30% закладів Ізмаїла, які були закриті на карантин, вже відновили роботу. Серед них – ринки, дошкільні навчальні заклади та місця громадського харчування. Після завершення перевірки запрацюють й інші закриті установи.

За даними медиків, зараз несприятливі погодні умови тспостерігаються в Закарпатській і Рівненській областях, комунальні та санітарні служби працюють на випередження й перевіряють стан каналізаційних та очисних споруд для запобігання епідеміологічних ситуацій.

Нагадаємо, сьогодні в ДСНС повідомили, що з 16 до 28 червня до районної лікарні Ізмаїла звернулося 769 осіб, яким був поставлений діагноз «гострий гастроентероколіт».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: