Глава уряду Бельгії закликає Британію якнайшвидше залишити ЄС

Читать на русском
Вихід Великобританії з Європейського Союзу дасть йому новий імпульс до розвитку, впевнений прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель.
Шарль Мішель

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель вважає, що вихід Великобританії з Європейського Союзу дасть йому новий імпульс до розвитку й підштовхне до нових економіко-політичних рішень всередині об'єднання.

Про це він заявив у середу на неформальному саміті ЄС, що проходить без участі Великобританії, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ця нарада в складі 27-ми є дуже важливою, тому що вона має продемонструвати єдність і волю (...) разом сформувати стратегію, за допомогою якої слід спробувати здійснити оновлення європейського проекту, відновити впевненість у необхідності цього європейського проекту», – повідомив Мішель.

При цьому він зазначив, що рішення, ухвалені всередині ЄС, не обов'язково мають однаково стосуватися всіх країн-учасниць Союзу. На його думку, деякі питання в об'єднанні могли б вирішуватися групою держав-лідерів.

Обама відреагував на BrexitВашингтон визнає результат референдуму про вихід Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу та висловив готовність зберегти особливі відносини як із Великобританією, так і з ЄС.

Мішель зазначив, що рішення британців, висловлене ними на референдумі, стало для європейських лідерів свого роду «будильником», який сигналізує про необхідність змін усередині ЄС.

Водночас бельгійський прем'єр не забув наголосити на необхідності максимально швидкого виходу Британії з ЄС. Затягування процедури виходу лише поглибить політичну кризу, що загрожує фінансовим ринкам та економічним гравцям, а також питанням безпеки, вважає він.

Як стало відомо сьогодні, петиція про повторний референдум щодо виходу Великобританії з ЄС вже набрала більше 4 млн підписів, у зв'язку з чим парламент країни повинен буде розглянути це питання. Ініціатором цієї петиції став... прихильник Brexit Олівер Хейлі, який передбачав, що він опиниться в меншості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: