Клімкін повідомив, на скільки ЄС затримає безвіз для України через Brexit

Читать на русском
Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що Brexit істотно не вплине на надання Україні безвізового режиму.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що референдум про вихід Великобританії з Європейського Союзу (Brexit) не стане фактором, який зможе поставити під загрозу безвізовий режим для України.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Я вважаю, що в короткостроковій перспективі впливу на важливі для нас речі не буде. Безумовно, це може для нас на місяць відкласти дискусію про безвізовий режим. Ось, зараз Європейський парламент повинен затвердити механізми реагування на міграційні ризики, всі чекали, що він буде схвалений в перебігу найближчих двох-трьох днів», - заявив Клімкін.

Безумовно, як зазначив він, зараз, всі розмовлятимуть лише про Brexitі і таким чином, це може на кілька тижнів затримати процес, але фундаментальної затримки не буде.

«Не треба говорити, що зараз це переноситься на наступний рік», - констатував він. Раніше повідомлялося, що ЄС може прийняти рішення про скасування візових вимог для українських громадян не раніше ніж на засіданні Ради ЄС.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє безвізовий режим з ЄС до кінця першого року повноважень ПрезидентаСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

При цьому, керівництво України запевняє, що в 2016 році Україна отримає безвізовий режим і зараз країна на фінішній прямій у цьому процесі, а єдине, що гальмує - міграційний криза.

Також нагадаємо, що на референдумі за вихід з Європейського Союзу проголосували 52% жителів Великобританії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: