Ердоган про Brexit: вслід за Британією ЄС залишать інші країни

Читать на русском
Реджеп Ердоган звинуватив Європу в подвійних стандартах, а результати референдуму в Британії назвав результатом ксенофобії та антимігрантських настроїв.
Реджеп ЕрдоганФото: Associated Press

Президент Туреччини Реджеп Ердоган вважає рішення жителів Великої Британії початком розпаду Європейського Союзу.

Про це він заявив, коментуючи результати позавчорашнього референдуму, пише «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

Турецький президент зазначив, що такі результати волевиявлення стали підсумком активної кампанії за вихід Британії з ЄС та зростання популярності ультраправих сил у Європі. Він також зазначив, що Союз страждає на ісламофобію, якою можна пояснити затягування переговорів щодо вступу Туреччини до ЄС.

Обама відреагував на BrexitВашингтон визнає результат референдуму про вихід Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу та висловив готовність зберегти особливі відносини як із Великобританією, так і з ЄС.

«Якщо ці протиріччя в ЄС посиляться і процес буде йти в цьому напрямку, через короткий час (Євросоюз – Ред.) неминуче зіткнеться з рішеннями інших країн про вихід», – заявив Ердоган.

Напередодні прем’єр-міністр країни Нуреттін Джанкілі назвав рішення про вихід Великої Британії «фрагментацією ЄС».

Нагадаємо, раніше народний депутат України Світлана Заліщук зазначила, що у 8 великих країнах Євросоюзу значна частина населення підтримує вихід із об’єднання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: