Євратом залучив Україну в сферу досліджень

Читать на русском
Українським науковим установам відкриваються перспективи в проектах сфери ядерної енергетики, яка буде сприяти імплементації державою стандартів ядерної безпеки ЄС.

Україна і Європейська співтовариство з атомної енергії (Євратом) підписали угоду про наукове і технологічне співробітництво, а також про асоційовану участь України в Програмі наукових досліджень і навчання Євратом в 2014-2018 роках.

З української сторони угоду підписано міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АП.

Мета укладеного договору є набуття Україною статусу асоційованого члена в програмі наукових досліджень і навчання «Євратом (2014-2018)».

ЄБРР виділив кошти на будівництво ядерного сховища в зоні відчуженняЄвропейський банк реконструкції та розвитку додатково виділить Україні 40 млн євро на завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).

Згідно з угодою, українським науковим установам відкриваються перспективи в проектах сфери ядерної енергетики, яка буде сприяти імплементації державою стандартів ядерної безпеки Євросоюзу.

Це також сприятиме інтеграції України в європейське наукове співтовариство і посилення міжнародного науково-технічного співробітництва в галузі ядерної енергетики.

Нагадаємо, що в рамках диверсифікації поставок ядерного палива в Україну Westinghouse планує збільшувати кількість паливних збірок на українські АЕС, зокрема через рік компанія планує поставляти в Україну шість збірок на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: