ЄБРР виділив кошти на будівництво ядерного сховища в зоні відчуження

Читать на русском
Це третя угода між урядом України та Державним спеціалізованим підприємством ЧАЕС як одержувачем коштів і ЄБРР.
СВЯП-2 в Зоні відчуження

Європейський банк реконструкції та розвитку додатково виділить Україні 40 млн євро на завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).

Відповідний меморандум був підписаний між Кабінетом міністрів України та ЄБРР у ​​вівторок, 26 квітня, в рамках заходів із нагоди 30-х роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Це вже третя угода між урядом України та Державним спеціалізованим підприємством ЧАЕС як одержувачем коштів і ЄБРР.

30-річчя аварії на ЧАЕС: з якими невиконаними обіцянками зустріли його українські політики?До 30-річчя катастрофи на Чорнобильській АЕС «Слово і Діло» підготувало підбірку найважливіших невиконаних екологічних обіцянок українських політиків останніх років.

Відзначимо, що СВЯП-2 призначений для прийому, підготовки до зберігання та установки на зберігання відпрацьованих тепловиділяючих збірок і відпрацьованих додаткових поглиначів.

Як повідомлялося раніше, зберігання ядерних відходів в Україні заощадить $200 млн на рік.

Також мер міста Славутич Юрій Фомічев заявив, що вже цього року можуть початися активні роботи зі зведення нового сховища відпрацьованого ядерного палива.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: