Президент просить депутатів зняти санкції, пов'язані з іранською ядерною програмою

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко зареєстрував у парламенті проект постанови про скасування персональних санкцій проти громадян Ірану в зв'язку з ядерною програмою цієї країни.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про затвердження рішення РНБО, яким знімаються персональні економічні та інші санкції щодо громадян Ірану, запроваджені через іранську ядерну програму.

Цей проект зареєстрований на сайті парламенту, але його текст поки відсутній, повідомляє «Слово і Діло».

Українські компанії будуватимуть об'єкти енергетики в ІраніУкраїна та Іран досягли низки угод у сфері співробітництва в секторі енергетики, які можуть бути реалізовані найближчим часом.

Водночас у повідомленні на персональному сайті Глави держави, опублікованому в середу ввечері, йдеться про те, що Порошенко підписав рішення РНБО «Про виконання резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй від 20 липня 2015 року №2231 щодо загального всеосяжного плану дій у частині секторальних санкцій», ухвалене ще 20 травня.

Нагадаємо, в середині січня США та Євросоюз скасували більшу частину санкцій щодо Ірану, запроваджених у зв'язку з реалізацією в країні ядерної програми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: