Гройсман назвав газові контракти Тимошенко «зрадою»

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розкритикував політику Юлії Тимошенко на посаді глави уряду.
Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав газові контракти Юлії Тимошенко, які вона підписала з Росією в 2009 році, перебуваючи на посаді голови українського уряду, «зрадою».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Гройсман вирішив збільшити виробництво енергії з водиУряд розглядає варіант збільшення частки гідроенергетики в загальному виробництві електроенергії в Україні з 8,6% до 15,5%.

«Вважаю за необхідне ще раз підкреслити, що в експертному середовищі є чітке усвідомлення, що підписання контракту по 450 доларів було на невигідних для України умовах. Це означає, що це факт, а як до нього ставитися – кожен ставиться по-своєму. Моя позиція така, що це вкрай негативно. Я вважаю, що це зрада національних інтересів, на превеликий жаль», – сказав прем'єр на брифінгу після виступу на Українському форумі енергоефективності.

Десятки мільярдів доларів, які Україна платила РФ – це, додав Гройсман, проблема, яку країна ще довго буде переживати та яку важко буде регулювати.

«Цей факт свідчить про те, що для тодішнього очільника уряду державницька позиція не була пріоритетом», – підсумував нинішній глава уряду.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд планує ухвалити рішення про створення Фонду енергоефективності до кінця 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: