Луценко, Тимошенко, Ляшко: хто ще обіцяв піти з політики та що з цього вийшло

Читать на русском
Слово і Діло згадує обіцянки українських політиків піти з влади, і як ці обіцянки виконувалися.
Юлія Тимошенко

Однією з перших заяв новопризначеного генерального прокурора України Юрія Луценка стала обіцянка піти з політики в разі провалу реформи ГПУ. У зв'язку з цим «Слово і Діло» згадує, хто ще з українських чиновників обіцяв піти з політики.

Одним із перших в українському політикумі пообіцяв піти екс-президент України Віктор Ющенко. У 2009 році тоді ще глава держави пообіцяв, що після завершення своєї президентської каденції піде з української політики. Однак після завершення президентського терміну Ющенко продовжив «рулити» партією «Наша Україна-Народна самооборона».

У 2010 році ще один із колишніх лідерів Помаранчевої революції Микола Томенко пообіцяв піти від Юлії Тимошенко, якщо та в разі обрання президентом України призначить генпрокурором Віктора Медведчука. Оскільки Юлія Тимошенко вибори програла, Томенку не довелося йти.

До речі, сама Юлія Володимирівна також обіцяла піти з української політики, причому двічі, й обидва рази безуспішно.

Вперше, ще будучи прем'єр-міністром, Тимошенко обіцяла піти з влади, якщо її Кабмін за два роки не поверне вклади Ощадбанку СРСР усім українським вкладникам. Однак ані повного відшкодування вкладів, ані добровільного відходу Тимошенко з влади не відбулося.

У квітні 2014 року Тимошенко знову пообіцяла піти з політики, щоправда, за умови, що її про це попросить Майдан. Ця обіцянка поки має статус «у процесі виконання».

До речі, про Тимошенко. В 2013 році народний депутат від «Партії регіонів» Ганна Герман пообіцяла піти з політики, якщо Янукович не полегшить долю Тимошенко. Але не пішла.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч пообіцяв піти у відставку, якщо його про це попросить громадськість.

Народний депутат від фракції «БПП» Сергій Лещенко пообіцяв піти з парламенту, якщо від нього цього вимагатимуть.

Виконувач обов'язків глави АП Сергій Пашинський в квітні 2014 року пообіцяв піти у відставку після президентських виборів. Слова свого він дотримав.

Та само й Зорян Шкіряк, який, як і обіцяв, в травні 2015 року пішов з посади в. о. глави ДСНС.

І останнє – наше улюблене: глава «Радикальної партії» Олег Ляшко в 2012 році пообіцяв піти в монастир, якщо не будуть виконані всі пункти передвиборчої програми «РПЛ». Однак, звісно ж, не дотримав слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: