Генсек НАТО пояснив посилення Альянсу на сході

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав причину зміцнення оборони на східних рубежах Альянсу.
Єнс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс нарощує оборону на своїх східних рубежах у відповідь на посилення військових позицій Росії.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він сказав у інтерв'ю «Радіо Свобода».

Штайнмайєр назвав навчання НАТО на сході «брязканням зброєю»Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр розкритикував навчання НАТО в Східній Європі.

За його словами, Росія з 2000 року втричі збільшила витрати на оборону, озброїлася новими та більш сучасними системами озброєнь, а також застосувала військову силу проти України. Генсек зазначив, що це є причиною зміцнення колективної оборони НАТО. Водночас він зазначив, що Альянс не хоче нової холодної війни. «Саме тому ми намагаємося розвинути більш конструктивні відносини з Росією, відносини співпраці», – додав Столтенберг.

Всі кроки Альянсу з нарощування сил, підкреслив генсек, проводяться виключно в цілях оборони. Це реакція на те, що Росія вчинила щодо України, незаконно анексувавши Крим.

«Наша присутність на сході Союзу – це все одно обмежена присутність. Це наш сигнал про те, що будь-який напад на члена Союзу – це напад на весь Союз. Наша присутність жодним чином не може виправдати, наприклад, ще більшу дестабілізацію України або Молдови», – резюмував Столтенберг.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко проведе двосторонню зустріч з американським колегою Бараком Обамою на полях Варшавського саміту НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: