Полторак розповів, коли Україна долучиться до флоту НАТО в Чорному морі

Читать на русском
На засіданні комісії Україна-НАТО також обговорювалося посилення відносин між Україною та Румунією у сфері військового співробітництва.
Степан Полторак

Україна долучиться до ініціатив безпеки Північноатлантичного альянсу в акваторії Чорного моря після ухвалення відповідних рішень у НАТО про безпеку в регіоні.

Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак на прес-конференції після завершення засідання комісії в середу в Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Потрібно почекати ухвалення рішень в Альянсі про безпеку в Чорному морі, особливо Румунією, Туреччиною та Болгарією. І коли рішення буде ухвалено на рівні НАТО, ми долучимося до наших колег», – повідомив міністр.

Глава Міноборони наголосив на посиленні відносин між Україною та Румунією у сфері військового співробітництва. «Це й військово-промисловий комплекс у тому числі, ми будемо розглядати таку можливість», – сказав Полторак.

Як повідомлялося раніше, міністри оборони країн, що входять до Організації Північноатлантичного договору, схвалили пакет допомоги Україні, що складається з консультацій і сприяння.

Нагадаємо, що «Укроборнпром» і НАТО обговорили залучення України до проекту концепції Північноатлантичного альянсу «розумна оборона» та партнерських груп Агентства НАТО з підтримки і постачання (NSPA).

«Слово і Діло» зафіксувало 60 обіцянок Степана Полторака, 29 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності міністра – 48%. Із повним переліком обіцянок чиновника можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: