Порошенко та Обама зустрінуться на Варшавському саміті НАТО

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко проведе двосторонню зустріч з американським колегою Бараком Обамою на полях Варшавського саміту НАТО.

Президент України Петро Порошенко проведе двосторонню зустріч з американським колегою Бараком Обамою на полях Варшавського саміту НАТО.

Про це заявила Вікторія Нуланд на зустрічі зі спікером українського парламенту Андрієм Парубієм, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Політичний аналітик Павло Нусс переконаний, що зустріч Порошенка та Обами матиме стратегічний характер.

Візит Нуланд до Києва: чого вимагають США від України? ЕкспертПолітолог прокоментував візит заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд до Києва та припустив, чого очікувати від переговорів.

«Я б навіть не виключав, що ПП персонально запросить свого колегу в Україну, й не виключаю, що запрошення буде прийняте. В цьому випадку йдеться про передвиборчу кампанію кандидата від демократичної партії США, яку й представляє Обама. В рамках кампанії для пані Клінтон був би вигідним візит демократа до України на тлі того, що відбувається на Донбасі та в Криму та загострення відносин Москви й Вашингтона», – проаналізував експерт.

Як розповів глава представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков, на саміті НАТО у Варшаві очікується підтвердження підтримки України та її територіальної цілісності.

«Союзники не визнають анексію Криму. Ми будемо закликати Росію припинити дестабілізацію в Україні», – сказав він на брифінгу «Варшавський саміт НАТО-2016 та Україна», організованому посольством Литви та представництвом НАТО в Україні.

Вінніков також зазначив, що буде заклик до виконання Мінських угод усіма підписантами.

Глава представництва НАТО нагадав, що минулого тижня міністри оборони країн-членів альянсу узгодили пакет допомоги Україні. «Тепер має бути затвердження на рівні глав держав та урядів у Варшаві», – резюмував Вінніков.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: