У Кабміні розповіли, на що витратять 220 млн доларів від США

Читать на русском
Кабінет міністрів України спрямує 220 млн доларів від США на вдосконалення роботи української митниці.
Олександр Саєнко

Міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко заявив, що 220 млн доларів допомоги від США Україна направить на реформу митниці.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він розповів вчора ввечері в ефірі «5 каналу».

Мінфін запустить на митниці «єдине вікно»Міністр фінансів України Олександр Данилюк анонсував запуск єдиного вікна на українських митницях.

«Сума 220 млн доларів була підтверджена на зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом. Ми говоримо про три ключових напрямки, на які спрямовується ця сума. Один із них – це реформа митниці. В першу чергу кошти від США підуть на технічні засоби, які дозволять контролювати та відслідковувати ті контрабандні потоки, які, на жаль, зараз перетинають митницю», – сказав міністр

За словами Саєнка, завдяки допомозі від США українські митники отримають доступ до баз даних, які дозволять їм правильно відслідковувати митну вартість товарів. Також на ці кошти будуть придбані технічні засоби контролю на митниці, які дозволять в автоматичному режимі відслідковувати, що переміщується через кордон.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман домовився з віце-президентом США Джозефом Байденом про 220 млн доларів допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: