Порошенко анонсував зустріч «нормандської четвірки»

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив про майбутню зустріч глав держав-учасників нормандської четвірки.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що незабаром може відбутися зустріч глав держав-учасників «нормандської четвірки»: України, Німеччини, Франції та Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Тиждень».

«Продовження санкцій (проти РФ – Ред.) прямо пов'язане з процесом деокупації: виведення російських військ з нашої території, припинення поставок озброєнь, боєприпасів, техніки, забезпечення безперешкодного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всю територію, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону, звільнення заручників, початок політичного процесу. Впевнений у тому, що всі ці питання можуть обговорюватися найближчим часом на зустрічі в «нормандському форматі» на найвищому рівні», – сказав Порошенко.

Кремль відреагував на плани Меркель провести зустріч «Нормандської четвірки»Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поки немає передумов для проведення зустрічі в нормандському форматі.

За словами Президента, до порядку денного зустрічі входитиме обговорення безпекових критеріїв, поліцейської збройної місії ОБСЄ на окупованій території, звільнення заручників, формування дорожньої карти з наданням особливої ​​уваги питанням послідовності, за гарантіями виконання взятих на себе зобов'язань за Мінським процесом.

Про підготовку зустрічі в «нормандському форматі» також повідомив президент Франції Франсуа Олланд.

Нагадаємо, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель разом із президентом Франції Франсуа Олландом заявила про плани провести чергову зустріч «нормандської четвірки» до Варшавського саміту НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: