Кремль відреагував на плани Меркель провести зустріч «Нормандської четвірки»

Читать на русском
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поки немає передумов для проведення зустрічі в нормандському форматі.
Дмитро Пєсков

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поки немає передумов для проведення зустрічі в «нормандському» форматі перед самітом НАТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РИА-Новости».

За словами Пєскова, передумови для такої зустрічі могли б бути «в разі демонстрації українською стороною готовності для вжиття тих кроків, які чітко прописані в Мінських угодах».

«Нормандська четвірка» домовилася про поліцейську місію на ДонбасіСторони переговорів «нормандської четвірки» домовилися направити на Донбас поліцейську місію ОБСЄ.

«У тому плані, що, безумовно, всі країни «нормандської четвірки» бажали б проведення такої результативної зустрічі, це відповідає дійсності. З точки зору того, що поки немає необхідних передумов для проведення такої зустрічі, це не відповідає дійсності. Передумови могли б виникнути тільки в разі демонстрації українською стороною готовності для вжиття тих кроків, які чітко прописані в Мінських угодах. Поки, на жаль, такої готовності не демонструється, а не маючи скільки-небудь відчутних перспектив на результативність, проведення зустрічей на вищому рівні, звичайно, навряд чи можливо», - сказав Пєсков.

Також він зазначив, що немає передумов для проведення даної зустрічі перед самітом НАТО, який пройде у Варшаві 8-9 липня.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель разом з президентом Франції Франсуа Олландом планують провести чергову зустріч «нормандської четвірки» до Варшавського саміту НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: