Виборів на Донбасі без збройної місії ОБСЄ не буде – Єлісєєв

Читать на русском
Україна наполягає на необхідності розміщення збройної місії ОБСЄ до, під час і після місцевих виборів на Донбасі.
Костянтин Єлісєєв

Забезпечення виборчого процесу на Донбасі відповідності до вимог безпеки можливе лише за умови розгортання збройної місії ОБСЄ в регіоні.

Про це повідомив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв на брифінгу в п'ятницю, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми будемо далі працювати як у «нормандському форматі», так і у Відні в рамках ОБСЄ для того, щоб була чітко окреслена компетенція, чітко визначений мандат такої місії. Оскільки без такої місії говорити про належну безпеку та справедливі вибори не доводиться», – заявив він.

За словами заступника глави АП, Україна наполягає на необхідності розміщення збройної місії ОБСЄ до, під час і після місцевих виборів на Донбасі.

Єлісєєв також поінформував ЗМІ, що українська делегація озвучила представникам інших держав «нормандського формату» своє бачення щодо формату місії ОБСЄ та модальності виборів на Донбасі, але підготовка відповідного законопроекту – за Верховною Радою.

«Вибори на окупованих територіях ніколи не відбуваються... Питання, пов'язані з розробкою виборчого законодавства, – це питання компетенції нашої Верховної Ради», – пояснив він.

Як повідомлялося раніше, в найближчі два роки вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей навряд чи пройдуть через те, що виконання переліку умов може забрати досить багато часу.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: