Експерт про спецконфіскацію: нажиті злочинним шляхом активи можна повернути, відступивши від правил

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Ухвалення цього закону – суто політичний акт. Законопроект про спецконфіскацію – це своєрідний маркер для людей.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що ВР не змогла включити законопроект про спецконфіскацію навіть до порядку денного сесії.

«Головним завданням внесення цього законопроекту було, по суті, викриття прибічників Януковича в парламенті, адже всі, хто опирається цьому голосуванню, фактично є людьми, які, скоріш за все, якимось чином пов'язані з Януковичем», – констатував Цибулько.

На його думку, для маркування опонентів та для політичної перспективи цей законопроект є дуже важливим.

«Коли проти голосує частина «Радикальної партії», а особливо «Самопоміч», яка дала два голоси, це виглядає як самовикриття», – наголосив експерт.

Спецконфіскація: все, що необхідно знати про дію законуСлово і Діло проаналізувало закон про спецконфіскацію: на кого поширюється його дія, що можуть конфіскувати, умови застосування закону і можливі наслідки

За словами політолога, результати місцевих виборів, де вони посіли аж десяте місце, нічому їх не навчили, а всі ці маневри фракці можуть прибрати з політичної шахівниці таку фігуру, як «Самопоміч».

Насправді, як розповів політичний експерт, ситуація така, що активи, нажиті злочинним шляхом, можна повернути, відступивши від певних правил.

«Ці активи награбовувалися не через законні механізми, тому їх повернення може включати певний відступ від закону. Дуже важливою є політична позиція. Якщо вона буде, то європейські інституції також будуть змушені рахуватися з цим», – пояснив Володимир Цибулько.

Нагадаємо, в «Народному фронті» заявили, що блокуватимуть трибуну, поки ВР не ухвалить відповідний законопроект.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: