Спецконфіскація: все, що необхідно знати про дію закону

Читать на русском

17 березня Верховна Рада ухвалила проект закону №4057 про спецконфіскацію, за допомогою якого народні обранці планують повернути до Бюджету викрадені Януковичем мільярди.

Ухвалила, нагадаємо, не відразу: закон був проголосований тільки після багатогодинних консультацій та внесення поправки депутата від «Самопомочі» Олени Сотник про обмеження кола «третіх осіб», які можуть бути притягнуті до відповідальності за цим законом.

Експерт пояснив, кому вигідне ухвалення закону про спецконфіскаціюУхвалення закону про спецконфіскацію посилить позиції чинного прем’єр-міністра й може залишити Яценюка на посаді.

У необхідності ухвалення відповідного законопроекту несамовито запевняли, в основному, представники «Народного фронту». Після перших провальних голосувань депутати від «НФ» у якості протесту навіть заблокували трибуну Верховної Ради. Паралельно у заголовках новин почали з’являтися «радикали», які не упустили моменту зайвий раз попіаритися на хвилі загальної «зради».

«Слово і Діло» вирішило проаналізувати ухвалений закон про спецконфіскацію (з внесеними правками) і виділити його головні аспекти: на кого поширюється дія закону, що можуть конфіскувати, умови застосування закону та можливі наслідки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: