В СБУ розповіли, в яких містах упіймали найбільше терористів

Читать на русском

Співробітники Служб безпеки України за рік ліквідували три десятки підготовлених російськими фахівцями диверсійних груп у всій країні.

З червня 2015 року Служба безпеки України ліквідувала на території країни 30 диверсійних груп, підготованих фахівцями з Російської Федерації.

Про це відзвітували в прес-службі відомства, передає «Слово і Діло».

«Російські спецслужби ведуть на території нашої держави безпрецедентну за масштабами розвідувально-підривну діяльність, використовуючи весь арсенал розробленої ними «гібридної війни». Проти України росіяни задіяли професійних шпигунів, агентів впливу серед політиків і чиновників та багатьох пересічних громадян, задурених російською пропагандою», – впевнені в СБУ.

За цей час за матеріалами контррозвідки Служби порушено 367 кримінальних проваджень, в тому числі 76 – за держзраду, 3 – за шпигунство.

СБУ посилює контроль за адмінкордоном із КримомСлужба безпеки України посилить контроль за переміщенням товарів до окупованого Росією Криму.

Слідство ведеться й щодо агентів Росії, в тому числі високопосадовців і військових. «Під слідством перебувають тринадцять агентів російських спецслужб: заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, працівник відділу кадрів військової частини та військовослужбовець Збройних сил. Серед них також кілька жителів різних областей, які перебували на оперативному зв'язку зі спецслужбами РФ і передавали інформацію з обмеженим доступом», – зазначають силовики.

Щодо 22 осіб набув чинності обвинувальний вирок суду, 1569 іноземцям (в тому числі 387 росіянам) заборонений в'їзд в Україну.

При цьому регіонами, де СБУ найчастіше припиняла діяльність терористичних угруповань, стали Донеччина, Луганщина, Київ, Харків, Одеса, Миколаїв і відповідні області.

Нагадаємо, раніше французькі правоохоронці висловили сумнів у тому, що СБУ напередодні футбольного чемпіонату Європи затримала члена терористичного угруповання, яке готувало теракти у Франції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: