Яку гру веде Захід у питанні Донбасу?

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Захід боїться вийти із зони комфорту, реально оцінити та прийняти ситуацію такою, як вона є, що було зрозуміло ще на прикладі Абхазії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи переговори в Мінську в контексті виборів на Донбасі та режиму санкцій проти РФ.

«Якщо для західних лідерів замороження конфлікту через вибори на Донбасі є тим, що задовольняє їх та їхніх виборців, то для України легітимізація терористів на Донбасі шляхом виборів є неприпустимою», – констатував Димов.

При цьому, як підкреслив експерт, зараз для РФ грає роль той факт, що сенат Франції проголосував переважною більшістю за те, щоб поступово зняти санкції з РФ.

«Але цей же сенат проголосував за позбавлення прав певних громадян, які співпрацюватимуть із терористами. Тому на прикладі Франції видно, що це подвійна гра: один і той же сенат позбавляє людей, які займаються тероризмом, прав, але хоче, щоб ми з терористами вели переговори та легітимізували їх через вибори», – розмірковує політолог.

Війна на Донбасі: причини загострення. Думка експертаВійськовий експерт поділився міркуваннями щодо даних штабу АТО, згідно з якими зафіксовано загострення ситуації на Донбасі.

Як пояснив експерт, варто розуміти, що якщо санкції знімаються, то ми одразу виходимо з такої політичної гри.

«Тому санкції потрібні й Заходу, щоб якось вести переговори взагалі», – зауважив він.

«Така подвійна гра, заморозка конфлікту, як колись в Абхазії, відомо чим завершилась, а Захід тоді робив вигляд, що все нормально. Водночас в Абхазії та Південній Осетії отримували російські паспорти, а територія була повністю окупована», – проаналізував ситуацію Валерій Димов.

Нагадаємо, що нещодавно в МЗС Німеччини допустили поступове скорочення санкцій проти Росії, якщо Москва виконуватиме Мінські угоди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: