Штайнмайєр пропонує поступово знімати санкції з Росії

Читать на русском
Санкції з Росії слід поступово знімати за досягнення значного прогресу у виконанні Мінських угод, вважає голова МЗС Німеччини.
Франк-Вальтер Штайнмайєр

Голова Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр припустив, що санкції з Російської Федерації слід поступово знімати нібито за досягнення прогресу в реалізації Мінських домовленостей.

Про це з посиланням на «Укрінформ» пише «Слово і Діло».

«Моя пропозиція полягала в наступному: не повинно бути заборонено міркувати про те, чи немає більш розумного застосування мінських угод і санкційного режиму», – заявив Штайнмайєр.

На думку дипломата, поступове зняття економічних обмежень за виконання умов «Мінська-2» могло би стимулювати Москву до миру на Донбасі.

Євросоюз перегляне санкції проти Росії в грудніКраїни Європейського союзу, які висловлюють лояльність Росії, відтермінували розгляд питання зняття санкцій до саміту глав ЄС у грудні.

Штайнмайєр вважає, що принцип «все або нічого» не дав значних результатів. У той же час, він підкреслив, що санкції повинні мати на меті не поставити одну зі сторін конфлікту на коліна, а забезпечити дотримання мирного процесу.

«У будь-якому випадку, я не хочу прикрашати нічого: ситуація з безпекою в цілому залишається незадовільною; прогрес у політичному процесі далеко не достатній. Але навіть це не є причиною для того, щоб припинити наші зусилля! Доки сторони кажуть, що Мінськ залишається єдиною альтернативою, доти я буду продовжувати, навіть якщо процес є виснажливим», – наголосив німецький дипломат.

Нагадаємо, вчора канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про доцільність створення спільного економічного простору між Європейським Союзом та Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: