Президентська відповідальність: обіцянки Петра Порошенка за тиждень

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує моніторинг діяльності Президента України на предмет виконання поставлених завдань. До вашої уваги пропонується аналіз обіцянок Петра Порошенка за період із 27 травня до 9 червня.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

За тиждень Глава держави взяв на себе чотири зобов’язання: не призначати Юрія Бойка та Ріната Ахметова керівниками на Донбасі, запустити процес призначення нових суддів Конституційного суду до кінця 2016 року, направити кредит від США на поповнення золотовалютних резервів і забезпечити контроль коштів на відновлення Донбасу системою ProZorro.

Ще одна обіцянка Петра Порошенка отримала статус «виконано» – Президент протягом двох років послідовно підтримував кримських татар і відстоював права і політичні свободи кримськотатарського народу.

Зокрема, 3 червня 2016 року Президент заявив, що після консультації з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим і головою Меджлісу Рефатом Чубаровим прийняв рішення ініціювати процес розробки Конституційною комісією права кримськотатарського народу на автономію. На підставі цих домовленостей редакція «Слово і Діло» схилилася до присвоєння обіцянці статусу «виконано».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: