Уряд ФРН не може визначитися з поліцейською місією ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
Уряд Німеччини не може визначитися з форматом озброєної місії ОБСЄ, яку планують відправити на Донбас.
Гернот Эрлер

В уряді Німеччини не можуть вирішити питання відправки на Донбас збройної місії ОБСЄ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Як повідомив журналістам уповноважений уряду ФРН з питань головування в ОБСЄ Гернот Ерлер, наразі в уряді триває дискусія щодо збройної місії.

Наразі, за словами Ерлера, не досягнуто згоди про кількість представників збройної місії. Сьогодні обговорюється пропозиція відправити 500 поліцейських, хоча раніше українська сторона висувала ідею про 5 тисяч. Цю пропозицію України Ерлер назвав нереалістичною.

У МЗС РФ заперечують факт домовленості про поліцейську місію ОБСЄ на ДонбасіУ російському МЗС раптом відхрестилися від домовленості ввести поліцейську місію ОБСЄ на Донбас.

«Це дуже складно, оскільки це мають бути фахівці, люди, які мають військову освіту та досвід. Для поліцейської місії також потрібні добре підготовлені люди. Тому ця пропозиція є просто нереалістичною», – сказав Ерлер.

Він також зазначив, що Росія обмежено погодилася на озброєння місії. «Путін висловився в тому дусі, що пістолети можуть мати при собі лише люди, що перебувають безпосередньо на лінії розмежування, де ситуація є найбільш небезпечною. Там частина поліцейських може бути озброєна. Але якщо ми говоримо про гарантування безпеки на місцевих виборах, то на це немає згоди Росії», – підсумував Ерлер.

Нагадаємо, раніше в Адміністрації Президента України заявили, що мають запис розмови, під час якої президент Російський Федерації Володимир Путін дає згоду на розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: