Кількість обстрілів у зоні АТО збільшилася втричі – ОБСЄ

Читать на русском
Заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що кількість порушень режиму припинення вогню збільшилася втричі.
Олександр Хуг

Заступник голови спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що кількість порушень режиму припинення вогню збільшилася втричі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, протягом трьох днів на Донбасі різко загострилася ситуація, а рівень насильства продовжує зростати.

«У великодній період було певне поліпшення ситуації з безпекою, також у нас були певні позитивні політичні повідомлення з Берліна й Мінська, в результаті я сподівався, що будуть вжиті конкретні заходи на місцях для того, щоб перемир'я стало більш постійним. Вчора ми зафіксували трикратне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з попереднім днем​​», – заявив Хуг.

Як стверджують в ОБСЄ, найгарячішою точкою на карті продовжує залишатися підконтрольна Україні Авдіївка. Хуг додав, що нещодавно, згідно зі звітами, троє українських солдатів отримали поранення, один із них – дуже тяжке.

У «БПП» розповіли, скільки техніки втратили ЗСУ за 10 роківЗ 1 березня 2005 по 2014 рік ЗСУ втратили 232 вертольоти, 832 танки, 714 одиниці бойового броньованого транспорту, 4930 одиниць автомобільної техніки та 570,85 мільйонів одиниць боєприпасів.

«Ситуація знову починає виходити з-під контролю. Сторони потрапили в коло насильства. Викликає стурбованість і те, що вони не можуть скористатися можливостями, які були створені зустріччю представників «нормандської четвірки» в Берліні, щоб припинити насильство», – наголосив заступник голови СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, кількість обстрілів у зоні АТО продовжує зростати. Протягом вчорашної доби, 26 травня, бойовики 30 разів порушили режим припинення вогню.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: