У МЗС РФ заперечують факт домовленості про поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
У російському МЗС раптом відхрестилися від домовленості ввести поліцейську місію ОБСЄ на Донбас.
Марія Захарова

У Міністерстві закордонних справ Росії заперечують факт переговорів про введення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ.

Як повідомила офіційний представник відомства Марія Захарова на брифінгу в четвер, ця тема не обговорювалася ні на переговорах у Мінську, ні в «нормандському форматі», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Жодних домовленостей про створення якоїсь поліцейської місії або збройного компонента дій місії ОБСЄ не приймалося ні в Контактній групі, ні в «нормандському форматі», ні в самій ОБСЄ», – заявила Захарова.

Айвазовська розповіла, якою має бути поліцейська місія на ДонбасіОльга Айвазовська розповіла про своє бачення поліцейської місії ОБСЄ, яка працюватиме на території Донбасу.

За словами представниці дипвідомства, РФ не проти присутності на лінії розмежування спостерігачів із легкою зброєю, але вони мають перебувати суто в демілітаризованій зоні та місцях зберігання відведеного озброєння.

«Ми підтримуємо такий підхід (ОБСЄ - Ред.). Ми також не проти, щоб ці спостерігачі могли носити легку стрілецьку зброю для самозахисту», – озвучила офіційну позицію російського МЗС Захарова.

Нагадаємо, в ніч проти 24 травня в ході телефонних переговорів між лідерами України, Росії, Німеччини та Франції була досягнута домовленість про направлення до зони конфлікту на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ. Водночас у Кремлі, коментуючи це рішення, зазначили, що воно нібито має бути погоджене з представниками самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: