Путін погодився на розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі – АП

Читать на русском
Україна має запис розмови, на якому президент РФ Володимир Путін дає згоду на розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Україна має запис розмови, під час якої президент Російський Федерації Володимир Путін дає згоду на розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це «Інтерфакс-Україна» розповів заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми маємо чіткі записи всіх телефонних розмов, які містять згоду президента Росії на розміщення саме збройної поліцейської місії ОБСЄ. Єдине, що я відзначу, що лідери дійсно не обговорювали деталі, оскільки це вже мають робити експерти та фахівці для того, щоб напрацювати та надати відповідні пропозиції на затвердження голів країн «нормандської четвірки», – уточнив заступник голови АП.

За його словами, 23 травня під час телефонних переговорів президентам країн «нормандського формату» вдалося досягти певних домовленостей. Щоправда, пізніше російська сторона проігнорувала всі ініціативи.

Клімкін назвав цілі поліцейської місії ОБСЄ на ДонбасіМіністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав головну мету збройної місії ОБСЄ на Донбасі.

«За підсумками переговорів у «нормандському форматі» ми досягли єдності в позиціях і домовленості про те, що ми починаємо роботу у Відні на рівні постпредів держав-учасників «нормандського формату» при ОБСЄ й у перспективі – із залученням усіх країн ОБСЄ. Адже нам необхідний буде консенсус усіх держав-учасників Організації щодо розгортання місії на Донбасі. На це погодилася й російська сторона», – додав Єлісєєв.

Нагадаємо, раніше в Росії повідомили, що не погоджувалися на розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: