Країни ЄС вимагають пояснити затримку зі скасуванням віз для України

Читать на русском
25 країн-членів ЄС просять Німеччину, Францію та Італію пояснити затримку зі скасуванням віз для України.

25 країн-членів Євросоюзу вимагають від керівництва Німеччини, Франції та Італії пояснень щодо затягування запровадження безвізового режиму для України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Напередодні розглядалося питання про позицію керівних інституцій ЄС щодо скасування візових вимог для грузинських громадян. Німеччина поки блокує це рішення, висловлюючи занепокоєння високим рівнем організованої злочинності в Грузії. Берлін у цьому підтримали Франція та Італія. Україну також хочуть прив'язати до цього пакета візової лібералізації», – повідомив журналістам європейський дипломат.

У «БПП» розповіли, що може відтермінувати безвізовий режим для українцівНародний депутат України Ірина Геращенко заявила, що Євросоюз може уповільнити скасування віз для українців через міграційну кризу.

Він додав, що завтра, 10 червня, міністри юстиції та внутрішніх справ країн ЄС обговорять питання скасування віз для України, Грузії, Туреччини та Косово.

«Про безвізовий режим для Туреччини та Косово поки говорити рано, але Україна й Грузія, як зазначено в доповідях Єврокомісії, вже чітко виконали всі критерії й заслуговують скасування візових вимог. Тому 25 країн ЄС хочуть почути від Німеччини, Франції та Італії про причини зволікання з наданням безвізового режиму для наших партнерів», – сказав дипломат.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз відклав надання безвізового режиму для Грузії в зв'язку з острахом зростання потоку біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: