ЄС відклав безвізовий режим для Грузії

Читать на русском
Європейський Союз уповільнив процес надання безвізового режиму Грузії через побоювання потоку біженців.

Європейський союз відклав надання безвізового режиму Грузії в зв'язку з побоюванням зростання потоку біженців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що вчора посли країн ЄС в Брюсселі обговорили безвізовий режим для Грузії, але не прийшли до єдиного рішення. За словами євродипломатів, учасники можуть повернутися до переговорів щодо цього питання наступного тижня, перед іще більш складною дискусією на тему України.

Росія побоюється вступу України та Грузії до НАТОРосія вважає, що НАТО вже зробила все, що можливо, для України. Про це заявив представник РФ при НАТО.

Також Євросоюз зараз проводить переговори щодо скасування віз для жителів Туреччини. ЄС потребує допомоги держави для контролю припливу біженців, число яких минулого року досягло 1,3 мільйона.

Також, незважаючи на прогрес у здійсненні вимог Євросоюзу щодо скасування віз, ЄС не впевнений у тому, що Туреччина отримає безвізовий режим до осені. Своєю чергою, Туреччина пообіцяла різко знизити транзит біженців і мігрантів із Близького Сходу та Африки до Євросоюзу.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара порушить питання якнайшвидшого вступу до НАТО нового члена – Грузії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: