У Європарламенті питання безвізового режиму з Україною розглянуть не раніше кінця травня

Читать на русском
У комітеті цивільних свобод, юстиції та внутрішніх справ Європейського парламенту ще не обрали доповідача з питання надання Україні безвізового режиму.
Європарламент

Європейський парламент розгляне питання надання Україні безвізового режиму з ЄС у кращому випадку в кінці цього місяця.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Як відзначили в секретаріаті комітету громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європарламенту, комітет поки не визначився з доповідачем із цього питання.

«Саме наш комітет буде мати справу з пропозицією про введення безвізового режиму з Україною, яку надіслала Єврокомісія, проте хто саме буде доповідачем із цього питання, ще не визначено», – заявило джерело в секретаріаті. Представник комітету відмовився називати точну дату розгляду питання про надання Україні безвізового режиму, пославшись на високу завантаженість євродепутатів, проте відомо, що найближчі засідання комітету відбудуться 23, 24 і 30 травня.

Експерт розповів, яку тактику обрав ЄС у питанні безвізового режимуПолітолог поділився міркуваннями щодо нової політики ЄС щодо біженців і можливості отримати безвізовий режим.

В цілому рішення про надання нашій країні безвізового режиму має пройти ще кілька етапів розгляду: після голосування за нього в Європейському парламенті остаточну крапку в питанні повинна поставити Рада міністрів ЄС. Остання, як відомо, мала приступити до вивчення цього рішення сьогодні.

Нагадаємо, на початку травня Єврокомісія погодила умови призупинення безвізового режиму з країнами, яким він наданий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: