Безвізовий режим з ЄС: що гальмує процес? Експерт

Читать на русском
Олександр Сушкоексперт з питань інтеграції

Складність ситуації в тому, що ми не знаємо остаточної дати розгляду безвізового режиму.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, аналізуючи ймовірність перенесення безвізового режиму для України.

«Зараз розглядається відразу декілька країн на безвізовий режим: Україна, Грузія, Туреччина та Косово. В принципі, це група країн з великою чисельністю населення. Тому деякі країни ЄС намагаються прив'язати до запровадження безвізового режиму новий механізм, який би гарантував швидке реагування в разі зростання міграційних загроз, у тому числі й можливе запровадження віз, якщо з певної країни буде велика кількість нелегалів», – розповідає Сушко.

Галопом по Європах: що дасть українцям безвізовий режим з ЄС?«Слово і Діло» інформує про зміни правил поїздок до Європи від запровадження безвізового режиму з ЄС.

Якраз обговорення цього механізму, підкреслив він, може загальмувати процес остаточного ухвалення рішення щодо України.

«Наприклад, все може відтягнутися на осінь, але декілька місяців – це не настільки критично», – зауважив експерт.

На його переконання, це не свідоме перенесення, а просто наслідки того, що в одному пакеті розглядають 4 країни й потрібно більше часу, ніж зазвичай.

«Свідомого відтягування немає й не буде. В будь-якому разі, це відбудеться в 2016 році», – проаналізував ситуацію Олександр Сушко.

Раніше повідомлялося, що ЄС може ухвалити рішення щодо скасування візових вимог для українських громадян не раніше ніж на засіданні Ради ЄС у червні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: