У «БПП» розповіли, що може відтермінувати безвізовий режим для українців

Читать на русском
Народний депутат України Ірина Геращенко заявила, що Євросоюз може уповільнити скасування віз для українців через міграційну кризу.
Ірина Геращенко

Народний депутат, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що Україна вже перебуває на фінішній прямій у отриманні безвізового режиму з Євросоюзом. Однак цей процес гальмує міграційна криза в Європі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

Європарламент прискорить скасування віз для УкраїниЄвропейський парламент почне розглядати надання безвізового режиму для громадян України вже сьогодні.

«Якщо говорити про безвізовий режим, то Україна перебуває на фінішній прямій. Ми виконали план дій щодо візової лібералізації. Зараз залишилося 2 пункти, які має виконати європейська сторона. По-перше, призначити дату дебатів у Європейському парламенті про надання згоди на безвізовий режим з Україною. Після дебатів має відбутися засідання Ради ЄС, де буде ухвалений відповідний термін запровадження безвізового режиму», – сказала Геращенко й додала, що від цієї дати залежатиме дата надання Україні безвізового режиму.

Нардеп також зазначила, що процес скасування віз для українців може уповільнитися в зв'язку з міграційною кризою в Європі.

«Ця криза може відтермінувати запровадження безвізового режиму з Україною. Ми наполягаємо на тому, що виконали всі умови, й тепер свої обіцянки мають виконати в ЄС. Всі українські політики повинні об'єднатися, щоб якомога швидше євроінтеграційні процеси втілилися в життя», – сказала Геращенко.

Нагадаємо, раніше Європарламент відклав відміну віз для Грузії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: