У Станиці Луганській знову закрили пункт пропуску (доповнено)

Читать на русском
Через посилення обстрілів із території, непідконтрольної українським військовим, знову не працює КПВВ у Станиці Луганській.

Контрольний пункт в’їзду/виїзду в Станиці Луганській був закритий для перетину вранці в четвер, 9 червня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook-сторінку Луганської військово-цивільної адміністрації та Державну прикордонну службу України.

«Сьогодні вранці, 9 червня, о 8:05 в районі КПВВ «Станиця-Луганська» було здійснено 2 постріли з РПГ членами незаконного збройного формування. Через небезпеку для життя і здоров'я громадян, що перетинають кордон, о 8:05 прийнято рішення призупинити роботу пункту перетину на невизначений термін», – пояснили в обладміністрації.

У Держприкордонслужбі додали, що українських військових на пункті пропуску обстріляли двоє невідомих, що рухалися в загальній черзі до КПВВ.

«Особливий статус» Донбасу потрібно вилучити з поправок до Конституції – АваковЗміни до Конституції України мають ухвалюватися без положення про «особливий статус» Донбасу, вважає глава МВС.

«Двоє невідомих громадян, які рухалися в загальній черзі на вхід до КПВВ «Станиця Луганська», за 300-500 метрів до КПВВ вийшли з черги й спустилися з дороги в поле. Потім зупинилися та здійснили два постріли з РПГ. Одна граната потрапила в стелу в безпосередній близькості до КПВВ, інша – в бліндаж, де перебували військовослужбовці ЗСУ», – зазначили в прес-службі ДПС.

В результаті інциденту один військовий отримав поранення, постраждалих серед цивільних немає.

Оновлено. З 11:00 роботу пункту пропуску відновлено. Наразі КПВВ працює в штатному режимі.

Нагадаємо, як повідомив сьогодні координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук, бойовики в окупований Горлівці поширюють чутки про можливий прорив українських ДРГ у цьому районі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: