Навіщо Савченко вирішила налагодити діалог із ватажками «Л/ДНР»?

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Можливо, в 2014 році факт переговорів із лідерами «Л/ДНР» ще мав би якесь значення, але не зараз.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Петро Олещук, аналізуючи інформацію про те, що Надія Савченко запропонувала провести прямі переговори з «ДНР» і «ЛНР» для розв'язання ситуації на Донбасі.

«Великої ролі переговори не зіграють, оскільки фактів визнання нами цих республік і без цього набереться більш ніж достатньо. Наприклад, переписка з пенсійними фондами «ДНР» якоїсь області, навіть Київської. Тому зараз це вже нічого не змінить», – констатував Олещук.

На його думку, Савченко не до кінця розуміє ситуацію.

«Ми можемо вести чи не вести переговори з «ДНР», але всім зрозуміло, що все вирішує Росія. Якщо переводити це в іншу площину, то це означає, що РФ просто вимагає визнання цих утворень і преференцій для них», – аналізує він.

Паніка в «Л/ДНР»: чи відправить РФ на голодний пайок найманців Донбасу?Політичний аналітик прокоментував заяву МЗС РФ про те, що Росія не визнаватиме «Л/ДНР», та інформацію Дмитра Тимчука про те, що така позиція Кремля викликала паніку у бойовиків.

До того ж, за його словами, переговори з «Л/ДНР» не мають великого сенсу, оскільки РФ показала, що досить легко може змінювати так званих лідерів, а тримає цей режим виключно за рахунок військової підтримки.

«Це потрібно сприймати, як спроби щось зробити, не до кінця розуміючи всю складність ситуації», – проаналізував Петро Олещук.

Додамо, що раніше Надія Савченко заявила, що виступає проти повернення Донбасу силою.

Відзначимо, що один із лідерів бойовиків Ігор Плотницкий закликав Київ до прямого діалогу щодо закону про вибори на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: