«Особливий статус» Донбасу потрібно вилучити з поправок до Конституції – Аваков

Читать на русском
Зміни до Конституції України мають ухвалюватися без положення про особливий статус Донбасу, вважає глава МВС.
Арсен АваковФото: "Укрінформ"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наполягає на тому, що з поправок до Конституції України має бути виключено положення про особливий режим місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив на засіданні уряду України в середу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Потрібно внести ці зміни до Конституції (щодо децентралізації – Ред.) окремо від змін, які прописані поруч зі змінами про особливий статус Донбасу. З особливим статусом Донбасу вони не мають жодних шансів (на ухвалення – Ред.)», – запропонував Аваков.

Мінсоцполітики оновило дані щодо переселенців із Донбасу та КримуСтаном на 6 червня 2016 року в Україні зафіксовано 1 млн 785 тис. 740 переселенців або 1 млн 445 тис. 660 сімей з окупованих районів Донбасу та Криму.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман відповів, що зараз щодо цього питання ведуться консультації. Водночас міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко зазначив, що для ухвалення поправок до Конституції в частині децентралізації є всі передумови.

Нагадаємо, раніше в «БПП» повідомили, що зміни до Конституції в частині децентралізації Рада може проголосувати або до кінця поточної сесії (в червні), або – на початку наступної (у вересні).

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: