Томбінський назвав найуспішніші реформи в Україні

Читать на русском
Посол Європейського Союзу в Києві назвав шість реформ, які на сьогодні досягли успіху в Україні.
Ян Томбінський

Україні вдалося запустити деякі реформи, які стали успішними на ранніх стадіях.

Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, повідомляє «Слово і Діло».

«У першу чергу скажу про демократичний спосіб вибору. За два останні роки, попри політичну ситуацію й кризу, в Україні відбулись і вибори президента, і вибори парламенту, і місцеві вибори. Це показало, що Україна може переходити складні демократичні процеси», – заявив він.

Також, за словами Томбінського, Україна досягла успіху в прозорості роботи уряду, парламенту та впровадженні електронної системи державних закупівель Prozorro.

Заступник генпрокурора розповіла, які реформи чекають на ГПУРеформа Генеральної прокуратури зводиться до двох позицій: очищення кадрів і набір нових, за новими правилами, які запрацюють уже до кінця 2016 року.

«Зміни в законах про держзакупівлі, система ProZorro, всі дерегуляційні елементи важливі для того, щоб побороти корупцію. Але корупція не стільки матеріальна, скільки ментальна. І набагато складніше побудувати нову систему ментального управління Україною. Щоби люди, які заходять і працюють у публічному просторі України, думали по-новому», – розповів дипломат.

Окрім того, Томбінський наголосив, що важливим елементом змін також є реформування безпекового сектора – поліції та армії. Водночас європейський дипломат відзначив зміни в енергетичній галузі та запуск реформ держуправління та судової системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: