Аваков презентував черговий етап поліцейської реформи

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував нову дорожню карту, за якою реформуватиметься Міністерство.
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував нову «дорожню карту», за якою реформуватиметься Міністерство.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Так, у пріоритеті залишається поліцейський блок МВС. «У наших планах підвищення якості патрульної поліції, створення корпусу дільничних офіцерів поліції, формування підрозділів патрулювання та контролю дорожнього руху на трасах. Плюс завершення організації мережі груп швидкого реагування в областях і реформування одного з найскладніших і фундаментальних елементів кримінального блоку – слідства», – розповів міністр.

Аваков обіцяє реформувати кримінальний блок НацполіціїСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Аваков заявив, що відсьогодні стартував відкритий конкурс на заміщення вакантних посад дільничних офіцерів поліції та слідчих. «Ми створимо корпус дільничних офіцерів поліції чисельністю 9 100 осіб, в органах слідства НПУ після перепідготовки чинних працівників і навчання нових працюватиме 10 500 поліцейських», – поділився планами голова МВС.

За словами міністра, на тих, хто пройде конкурс і обов'язкове навчання, чекає нова форма та пристойна зарплата: дільничні офіцери отримуватимуть від 6 тисяч грн, слідчі – від 10 тисяч грн.

«На наступних етапах реформи ми бачимо перспективу розвитку слідчого апарату в об'єднанні оперативних працівників і слідчих за низкою напрямків і створенні інституту детективів. Це загальний концепт. Хоча, скоріш за все, в деяких спеціальних підрозділах залишимо слідчих і оперативних працівників як окремих фахівців», – резюмував Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: