Насалик розповів, як скорочуватиме споживання газу

Читать на русском
Загальний економічний ефект від реалізації вищевказаних проектів складе 1 млрд кубометрів газу або 1,6 млн тонн вугілля на рік.
Ігор Насалик

Ігор Насалик озвучив низку заходів, запланованих Міністерством енергетики та вугілля України, які спрямовані на скорочення споживання природного газу та вугілля.

Про це йдеться в його вчорашній пропозиції членам Національної ради реформ, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, Міністерство пропонує завершення будівництва гідроагрегату №4 на Дністровській ГАЕС протягом 2017-2020 років і реконструкцію 6 енергоблоків на ТЕС.

Крім цього, пропонується встановити на підстанціях ОЕС України пристрої компенсації реактивної потужності для зниження витрат електроенергії в мережах на передачу та розподіл енергії.

«Загальний економічний ефект від реалізації вищевказаних проектів складе 1 млрд кубометрів газу або 1,6 млн тонн вугілля на рік», – підсумував Насалик.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вважає, що проведення реформи енергоефективності дозволить уряду щорічно протягом 5 років зменшувати імпорт природного газу на 1-1,5 млрд куб. м.

Раніше Ігор Насалик заявляв, що проведення термоізоляції, заміна приладів освітлення та електромереж, а також використання альтернативних джерел енергії дозволить економити до 30%-35% витрат за комунальними платежами.

«Слово і Діло» зафіксувало 13 обіцянок чинного міністра енергетики, 3 з яких він встиг провалити. Решта – перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок Ігоря Насалика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: