Міненерго впроваджує елементи кібербезпеки на електростанціях – Насалик

Читать на русском
Корпоративна політика повинна враховувати і загрози фізичного втручання в роботу енергетичних об'єктів, які до сих пір не були враховані.
Ігор Насалик

Міністр енергетики та вугілля України Ігор Насалик обговорив зі старшим радником з міжнародних питань Міністерства енергетики США Вільямом Брайаном попередні висновки за результатами спільного українсько-американського семінару з кібербезпеки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства.

«Можливість створення державно-приватного партнерства в сфері безпеки роботи об'єктів паливно-енергетичного комплексу та важливість залучення стратегів в області кібербезпеки до роботи в цьому напрямку мають серйозну важливість для України», – зазначив Насалик.

За його словами, існує велика зацікавленість в Центрі обміну і аналізу інформації, оскільки засобів обміну інформацією на сьогодні недостатньо.

«Висновки показали недостатні навички і необхідність краще навчати технічний персонал. Корпоративна політика повинна враховувати і загрози фізичного втручання в роботу енергетичних об'єктів, які до сих пір не були враховані», – підкреслив Міністр.

Він також анонсував заплановані в серпні 2016 навчання з моделювання схем стресових ситуацій і готовності персоналу електростанцій реагувати на такі ситуації.

В очікуванні спланованої паніки: чи готова Україна ефективно протистояти кібератакам?Чи існує реальний спосіб протидії кіберзлочинцям? Як показує світова практика, ефективно та системно протидіяти можна, лише долучившись до певної системи глобальної безпеки.

Вільям Брайан наголосив на необхідності об'єднання зусиль головних енергетичних компаній, як державних, так і приватних, для протидії загрозам фізичного втручання в їх роботу. Крім того, повідомив про можливі напрямки допомоги з американської сторони, що стосуються проведення навчань, залучення експертних і технічних радників, а також оновлення перспективного плану розвитку ПЕК з метою отримання енергетичної незалежності України.

Нагадаємо, Міністерство внутрішньої безпеки США прийшло до висновку, що за атаками на «Прикарпаттяобленерго» стоять хакери з Росії.

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має намір створити робочу групу для вивчення можливостей щодо запобігання зовнішнього втручання в роботу енергомереж країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: