Насалик розповів, як заощадити 35% витрат на комуналку

Читать на русском
Комунікації в системі ЖКГ України зношені на 80-90 відсотків, втрати в системі водопостачання та водовідведення складають від 20-75 відсотків, а втрати теплопостачання – 25-75 відсотків.
Ігор Насалик

Проведення термоізоляції, заміна приладів освітлення та електромереж, а також використання альтернативних джерел енергії дозволить економити до 30%-35% витрат за комунальними платежами.

Про це заявив міністр енергетики та вугілля України Ігор Насалик під час панельної дискусії з питань енергоефективності в рамках Конгресу «Енерго Весна 2016», передає «Слово і Діло».

«При бюджетному фінансуванні витрат на енергоносії 40 млн грн можна заощадити 12-14 млн», – сказав міністр.

Він також наголосив на необхідності модернізації та підвищенні ефективності джерел генерації тепла та електроенергії.

За його словами, комунікації в системі ЖКГ України зношені на 80-90%, втрати в системі водопостачання та водовідведення складають 20%-75%, а втрати теплопостачання – 25-75%.

Як повідомлялося раніше, Міненерго планує переклад теплових електроцентралей з газу на вугілля, щоб знизити вартість підігріву води центрального водопостачання.

Чи отримає Україна кошти на енергоефективність? Експерт прокоментував обіцянку ЗубкаГеннадій Зубко заявив, що у 2016 році для здійснення енергоефективних заходів буде ініційовано 14 закупівель на $106 млн США.

Нагадаємо, що в 2016 році планується створити Фонд енергоефективності та вивчити запропоновані ефективні технічні рішення для типових багатоповерхівок, а також запровадження системи сертифікації енергоефективності будівель.

«Слово і Діло» зафіксувало 13 обіцянок Ігоря Насалика. Більшість із них перебувають у процесі виконання (11), тому говорити про відповідальність політика поки рано. Водночас 2 обіцянки Насалик уже провалив. Із повним списком обіцянок міністра енергетики можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: