В Україні створено Національний центр кібернетичних військ

Читать на русском
В Стратегічному оборонному бюлетені, який вступив у дію 6 червня, йдеться про створення військових центрів захисту інформації та кібернетичної безпеки в трьох містах України – Вінниці, Миколаєві та Чернігові – до кінця 2018 року.

Президент Петро Порошенко підписав указ «Про Національний координаційний центр кібербезпеки» в рамках національної стратегії з кібербезпеки, що діє з березня поточного року.

Національний координаційний центр кібербезпеки є робочим органом РНБО, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АП.

«Центр буде прогнозувати та виявляти потенційні загрози у сфері кібербезпеки країни. Ще одна важлива функція – освітня. Кіберцентр організовуватиме навчання, тренінги та буде розробляти методичні документи та рекомендації», – йдеться в тексті указу.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що СБУ буде створювати Національну систему кібербезпекиСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«Це безумовний прогрес. Після того, як на сході України почалася війна, армія зіткнулася з відсутністю захищених засобів обробки інформації. Деякі трагедії траплялися просто через те, що військову інформацію передавали мобільним телефоном, її було легко перехопити й це використовували в своїх цілях російські найманці», – прокоментував «Слову і Ділу» фахівець із безпеки інформаційних систем держави, екс-гендиректор «Укрспецзв'язку» Анатолій Дробаха.

Відзначимо, що в Стратегічному оборонному бюлетені, який вступив у дію 6 червня, йдеться про створення військових центрів захисту інформації та кібернетичної безпеки в трьох містах України – Вінниці, Миколаєві та Чернігові – до кінця 2018 року. Нові структури будуть підпорядковані Міністерству оборони України. До 2020 року в українській армії мають бути проведені заходи з безпеки інформації відповідно до стандартів НАТО.

Аваков пообіцяв створити кіберполіцію у 2016 роціСказано 9 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Як повідомлялося раніше, міністр енергетики та вугілля України Ігор Насалик обговорив зі старшим радником з міжнародних питань Міністерства енергетики США Вільямом Брайаном попередні висновки за результатами спільного українсько-американського семінару з кібербезпеки.

Нагадаємо, що 23 грудня 2015 року було зафіксовано одночасні зовнішні електронні втручання в роботу відразу трьох обласних енергопостачальних компаній. Після заздалегідь виконаних операцій із зараження частини серверів і робочих станцій була виведена з ладу ціла низка серверів обленерго, а також частина обладнання телекомунікаційної мережі. Міністерство внутрішньої безпеки США дійшло висновку, що за атаками на «Прикарпаттяобленерго» стоять хакери з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: