Порошенко ухвалив стратегію кібербезпеки України

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко сьогодні затвердив ухвалення стратегії кібербезпеки країни, розробленої в РНБО.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про рішення Ради безпеки і оборони «Про ухвалення Стратегії кібербезпеки України».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента.

«Економічна, науково-технічна, інформаційна сфера, сфера державного управління, оборонно-промисловий і транспортний комплекси, інфраструктура електронних комунікацій, сектор безпеки та оборони України стають все більш уразливими для розвідувально-підривної діяльності іноземних спецслужб у кіберпросторі», – констатують у документі.

За словами розробників стратегії, значною мірою ці загрози пов'язані з присутністю в інформаційній інфраструктурі України «організацій, груп, осіб, прямо чи опосередковано пов'язаних із Російською Федерацією». При цьому російська присутність в українському інформпросторі іноді буває домінуючою, відзначають у РНБО.

США назвали винних у кібератаці на енергосистему УкраїниЗа даними міністерства внутрішньої безпеки США, в атаці на українські енергомережі винні російські хакери.

У зв'язку з цим Рада й розробила цей документ, яким передбачаються створення та адаптація державної політики кібербезпеки до стандартів ЄС і НАТО; захист інформації та кіберзахисту; підвищення цифрової грамотності громадян та культури безпеки поведінки в кіберпросторі, а також розвиток міжнародного співробітництва та підтримка міжнародних ініціатив у сфері кібербезпеки.

Нагадаємо, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що за січень-лютий 2016 року хакери 7 разів намагалися зламати сайти органів державної влади та державних підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: