За кібертероризм хочуть саджати за грати

Читать на русском
В Україні можуть ввести кримінальну відповідальність за кібертероризм. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді.

В Україні можуть ввести кримінальну відповідальність за кібертероризм. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді.

Ціль даної ініціативи – закріпити поняття «кібертероризм» у Карному кодексі, пише «Слово і Діло».

«Прийняття законопроекту дасть можливість законодавчо визначити поняття кібертероризму і встановити кримінальну відповідальність за вчинення актів кібертероризму», – йдеться у пояснювальній записці проекту закону.

Зокрема, правоохоронці зможуть притягнути до відповідальності злочинців, які використовуватимуть кібертероризм з метою порушення суспільної безпеки, залякування населення, провокацій військового конфлікту та спрямовані на підрив національних інтересів й національної безпеки.

«Встановлення сурової кримінальної відповідальності за вчинення актів кібертероризму, вочевидь, сприятиме зменшенню кількості злочинів, пов’язаних з кібертероризмом», – переконані автори законопроекту.

Нагадаємо, останніми днями почастішали випадки злому офіційних сторінок українських відомств. Кіберзлочинці зламали твіттер-акаунти Адміністрації Президента, Ради національної безпеки і оборони і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. А буквально учора зловмисники зламали акаунти в Facebook і Twitter постійного представника України в ООН Юрія Сергєєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: