У МЕРТ жорстко відреагували на молдавські мита на українськи товари

Читать на русском
Компетентні відомства двох країн проводили консультації з цього питання та зійшлися на необхідності доопрацювати документ.
Замміністра економічного розвитку і торгівлі України Наталя Микольська,

Міністерство економічного розвитку та торгівлі звинуватило Молдову в порушенні норм Світової організації торгівлі та Угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД після запровадження 27 квітня торгових обмежень у вигляді квот і мит на імпорт м'ясо-молочної продукції та цементу з України.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку та торгівлі – торговий представник України Наталя Микольська, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми вважаємо це порушенням правил СОТ. Ми вважаємо впровадження такого механізму порушенням нашої домовленості про ЗВТ у СНД. Тому з нашого боку буде адекватна реакція», – сказала Микольська.

За її словами, щойно з'явився проект постанови уряду Молдови про обмеження імпорту української м'ясо-молочної продукції, компетентні відомства двох країн провели консультації з цього питання та зійшлися на необхідності доопрацювати документ.

Не санкціями єдиними: ЄС перемагає РФ у війні за ринки пострадянських країнПоки Україна відволікала агресивні військові маневри Росії, Молдова, Грузія, а за останній рік – і Білорусь, вдало посилили свої торговельні відносини з Європою.

«Була домовленість, що вони повідомлять про результати доопрацювань, будуть проведені додаткові консультації. Жодних консультацій не було проведено», – зазначила Микольська.

Нагадаємо, що уряд Молдови запровадив мита на українську м'ясо-молочну продукцію та цемент, тимчасово виключивши ці товари з режиму вільної торгівлі.

Раніше повідомлялося, що Європа вплинула на рішення США скасувати мита на українські товари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: