Громадські активісти прокоментували свій вихід з атестаційної комісії МВС

Читать на русском
Активісти трьох громадських організацій заявили про вихід зі складу атестаційної комісії з переатестації поліцейських.

Члени трьох громадських організацій – «Автомайдан», «Народний тил» і Combat.ua – заявили сьогодні про свій вихід із процесу переатестації працівників Національної поліції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Автомайдан».

Аваков порахував, якої суми бракує для завершення переатестації поліціїДля завершення переатестації українських правоохоронців Міністерству внутрішніх справ не вистачає 2 млрд грн.

Учасники атестаційних комісій також сьогодні провели прес-конференцію в Українському кризовому медіа-центрі. Вони повідомили, що механізм проведення атестації поліцейських кардинально змінився в гірший бік.

Активісти заявляють, що МВС захопило контроль за проведенням атестації й становить тепер більшість у комісіях.

«Процес проведення атестації працівників МВС зазнав істотних змін після атестації в Одесі. Так, якщо раніше організацією процесу повністю займалася незалежне рекрутингове агентство, то зараз їздити регіонами й відбирати громадські організації почали радники міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його кадровий департамент», – повідомив активіст «Автомайдану» Євген Голубенко.

У Запоріжжі призупинили переатестацію поліцейськихЗа словами глави ГУ Нацполіціі в Запорізькій області, процес переатестації гальмують звільнені поліцейські.

За його словами, радники міністра зараз є головами комісій, крім того, кількісна більшість комісії також на боці старої системи. Голубенко додав, що замість незалежних громадських активістів до комісії увійшли представники «кишенькових» організацій, лояльних до МВС.

Активіст «Народного тилу» Роман Синіцин сказав, що одним із нових учасників комісії став радник Авакова Михайло Апостол, який є фігурантом «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів». Синіцин також додав, що реальний відсоток звільнених із МВС службовців становить від сили 5% замість заявлених 80%. Решта звільнених, зазначає Синіцин, через суди відновлюються на своїх посадах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: