Гройсман про ситуацію в Одесі: плюс 11 000 любителів велосипедів – це ж круто!

Читать на русском
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що «утилізація» одеських велосипедів зупинена і зараз вирішується, як з дотриманням усіх норм закону передати їх дітям.
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що «утилізація» одеських велосипедів зупинена і зараз вирішується, як з дотриманням усіх норм закону передати їх дітям.

Про це глава уряду написав у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

Гройсман також підозрює, що у всій цій історії з велосипедами мова йде про схему, яка не один раз була реалізована.

«Ділки розпочинають, начебто, «конфіскацію», потім через ринки реалізують цей «конфіскат», а потім – документально підтверджують утилізацію. Ми розберемося глибше і з цією схемою теж», – запевнив прем’єр.

Почім в Одесі море? Ситуація з міськими пляжами в Південній ПальміріСитуація з доступом до моря в Південній Пальмірі з року в рік все складніша: кількість населення і відпочивальників росте, а муніципальних пляжів стає дедалі менше.

Коментуючи передачу конфіскованих велосипедів дітям, Гройсман зазначив: «плюс 11 000 любителів велосипедів – це ж круто!».

Як відомо, під час обшуку контейнерів на Одеській митниці було знайдено 11 тисяч нелегально завезених китайських велосипедів. За підрахунками експертів, загальна ринкова вартість товару склала 17,13 мільйонів гривень.

Поліція підозрює, що продукція не відповідає вимогам безпеки, відтак велосипеди вирішили утилізувати. Однак глава Одеської ОДА Михеіл Саакашвілі виступив проти такого рішення, а також зголосився особисто протестувати один з велосипедів перед тим, як віддати їх дітям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: