Семерак вирішив провести ревізію українських сміттєзвалищ

Читать на русском
Після трагедії під Львовом міністр екології та природних ресурсів ініціює перевірку всіх українських сміттєзвалищ.
Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак оголосив про початок інвентаризації сміттєзвалищ, що функціонують в Україні.

Відповідне доручення Кабмін дав органам місцевого самоврядування, Київській міській та обласним державним адміністраціям, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Семерак підкреслив, що за результатами інвентаризації має бути складений перелік сміттєзвалищ, що перезавантажені та потребують закриття.

Хто з міністрів екології більш відповідально виконував свої обіцянки?«Слово і Діло» порівняло відповідальність міністрів екології Остапа Семерака, Ігоря Шевченка та Андрія Мохника.

«Сьогодні Кабінет міністрів підтримав мою пропозицію щодо перевірки всіх місць видалення відходів на предмет відповідності цих процедур українському природоохоронному законодавству. Також, на мою пропозицію, Кабінет міністрів сьогодні дав відповідне доручення органам місцевого самоврядування, Київській міській раді та обласним державним адміністраціям провести відповідну інвентаризацію наявних сміттєзвалищ. Та скласти перелік сміттєзвалищ, які перезавантажені та не відповідають нормам екологічної безпеки й потребують закриття», – заявив він, підкресливши, що проблема утилізації сміття в Україні є застарілою, тож до її вирішення мають підключитися всі компетентні органи.

Нагадаємо, сьогодні у Львові оголошений день жалоби за загиблими на Грибовицькому сміттєзвалищі рятувальниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: