Хто з міністрів екології більш відповідально виконував свої обіцянки?

Читать на русском

Слово і Діло порівняло відповідальність міністрів екології Остапа Семерака, Ігоря Шевченка та Андрія Мохника.

Сьогодні народні депутати не змогли ухвалити закон про оцінку впливу на навколишнє середовище, який є, до речі, євроінтеграційним. Його ухвалення входить до одного з пунктів Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У вирішальному голосуванні нардепам не вистачило всього двох голосів.

Міністр екології та природокористування Остап Семерак розкритикував нардепів за провал спроби впровадити такий важливий для країни інститут екологічної оцінки. «Ми знову втрачаємо час і темп реформ», – зазначив міністр на своїй сторінці в Facebook.

«Слово і Діло» в зв'язку з цим вирішило перевірити, наскільки ж відповідальним є сам міністр екології, та порівняти Семерака з двома його попередниками – Ігорем Шевченком та Андрієм Мохником.

Остап Семерак

Остап Семерак на сьогодні роздав більше обіцянок, ніж попередники, а саме – 48. Однак із цієї кількості лише 7 були дані ним на посади міністра екології. Всі вони поки мають статус «у процесі виконання».

Рівень його відповідальності – 62%.

Ігор Шевченко

Шевченко обіцяє створити відкритий реєстр чиновниківСказано 14 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ігор Шевченко за час свого перебування на посаді міністра екології роздав 4 обіцянки, з яких провалив лише одну. Він не впорався зі створенням відкритого реєстру чиновників.

Виконав Шевченко 3 своїх обіцянки. Так, він впорався з обіцянкою провести громадські обговорення вже згаданого вище законопроекту «Про оцінку впливу на навколишнє середовище».

Також він дотримав свого слова про те, що директори заповідників призначатимуться за результатами відкритих і прозорих конкурсів, а також подав на Олега Ляшка до суду за наклеп.

Рівень його відповідальності – 75%.

Андрій Мохник

На рахунку Андрія Мохника 12 обіцянок, серед яких порівну виконаних і невиконаних. Зобов'язань, які Мохник роздав на посаді міністра екології, – 2. Це обіцянки захистити від забудови Біличанський ліс, а також представити Національну стратегію наближення законодавства України до права Євросоюзу в сфері охорони навколишнього середовища. Обидва цих зобов'язання є виконаними.

Рівень відповідальності Мохника – 50%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: