Кремль оприлюднив своє бачення роботи поліцейської місії ОБСЄ

Читать на русском
За словами прес-секретаря президента РФ, в рамках нормандської четвірки обговорюється тільки участь поліцейської місії в охороні порядку на лінії розмежування.
Дмитро Пєсков

Про контроль поліцейською місією ОБСЄ російсько-українського кордону на непідконтрольній Києву території Донбасу без згоди на те представників невизнаних «республік» не може бути й мови.

Таку думку, передаючи позицію керівництва РФ щодо введення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ, висловив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РИА Новости Украина».

«Ми вважаємо, що такі рішення приймати абстраговано від точки зору представників Донбасу неможливо. Такі рішення не мають перспектив до імплементації», – наполягає він.

Який крок ОБСЄ щодо Донбасу зіграє проти Кремля? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо ймовірності проведення виборів на Донбасі та введення поліцейської місії ОБСЄ.

Пєсков підкреслив, що під час нічних переговорів щодо Донбасу між лідерами «нормандської четвірки» йшлося виключно про лінію розмежування, а дискусія про формат поліцейської місії буде продовжена.

«Йдеться про лінію розмежування. Тут важлива згода ополченців, представників Донбасу. І перед тим, як формалізувати якесь загальне розуміння, потрібно, напевно, досягти розуміння в плані конфігурації місії», – додав Пєсков.

Нагадаємо, раніше експерт Тристоронньої групи на переговорах у Мінську Ольга Айвазовська висловила свою думку з приводу того, яким повинен новий формат роботи ОБСЄ на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: