Експерт: обшуки у Саакашвілі – продовження тенденції до витіснення грузинської групи

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

У цій ситуації дійсно є дуже дивна інформація, що вимагає перевірки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, аналізуючи ситуацію з обшуками у радника Міхеіла Саакашвілі.

«З іншого боку, це продовження тенденції до витіснення грузинської групи. Цілком імовірно, що зараз хочуть дотиснути Саакашвілі», – міркує Бортник.

За його словами, зацікавленими в цьому можуть бути досить багато людей.

«Це може бути частково команда Президента. Не виключено, що може бути причетним Коломойський. У будь-якому разі, низка проблем пов'язана в першу чергу із Саакашвілі», – вважає політолог.

На його думку, Саакашвілі не готовий до такої гри в Україні ані фінансово, ані адміністративно.

«Саакашвілі розуміє свою слабкість. Малоймовірно, що він впорається з такою роллю на тлі того, що його позиції ослабли в очах Президента після призначення нового уряду», – констатував експерт.

«Можливо, Саакашвілі й сам хотів би повернуться в Грузію. Результатів роботи в Одесі він не показав, якихось кадрових звершень також не було, «грузинського дива» в Одесі не сталося, а скоріше навпаки – відбувся провал», – проаналізував ситуацію Руслан Бортник.

Додамо, що генеральний прокурор Юрій Луценко назвав обшуки законними, й стверджує, що в них немає жодних політичних мотивів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: